Hrvatski radio

Radio Zadar

Centar za socijalnu skrb Zadar pomaže ugroženima nakon poplava

15.09.2017.

11:28

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Centar za socijalnu skrb Zadar, nakon vremenskih neprilika izazvanih obilnom kišom, poduzeo je žurne mjere te krenuo s pružanjem intenzivne pomoći ugroženim korisnicima svojih usluga. U suradnji s podružnicama Gračac, Obrovac i Pag, socijalni radnici već su izašli na teren.

Socijalni radnici tako će pružiti potrebnu pomoć oštećenim korisnicima. Poseban naglasak nadležne institucije stavljaju na posjet i pomoć starijim, teže pokretnim i nepokretnim korisnicima socijalnih usluga. 

Trenutni prioritet u pružanju pomoći su korisnici starije životne dobi koji žive sami te su zbog starosti i bolesti teže mobilni, kazala je Vesna Burčul, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zadar.

Aktivnosti centara uključuju i stalan kontakt sa svim službama pomoći i njege u kući na području Zadra i Zadarske županije. Nadležne službe su izašle na teren te će pomoći potrebitim korisnicima centara za socijalnu skrb čiji je životni prostor u poplavama oštećen ili uništen.

Iz Centra za socijalnu skrb Zadar upućuju svoje korisnike da se s upitima te radi pružanja pomoći i podrške, obrate socijalnim radnicima nadležnima za njihovo područje. 

Centar za socijalnu skrb Zadar surađivat će, ukoliko bude potrebno, i s Caritasom Zadarske nadbiskupije, kako bi se ugroženim korisnicima pružila odgovarajuća materijalna pomoć. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.