Hrvatski radio

Radio Zadar

Centri izvrsnosti, POS, pametne govornice...

18.01.2017.

16:20

Autor: Ž. Morović Rudić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Uz Centre izvrsnosti za matematiku i fiziku - namjenjene darovitim učenicima - Grad Zadar osniva i Centar za informatiku, čulo se na kolegiju Gradonačelnika. Besplatnu nastavu organizirat će Društvo informatičara Zadar u Osnovnoj školi Šimuna Kožičića Benje.

Otvorenje Kneževe palače najavljeno je za 10.veljače, kazao je gradonačelnik. Program otvorenja trajat će 10 dana, a sudjelovat će sve gradske kulturne institucije koje će zanimljivim programima proslaviti otvorenje ovog važnog centra društvenih i kulturnih zbivanja u gradu.

Grad Zadar jedan je od rijetkih u Hrvatskoj koji osnivaju Centre izvrsnosti za osnovnoškolce, a također prvi ćemo dobiti pametne govornice. Hrvatski telekom zamijenit će 10-ak govornica na području grada, najavio je pročelnik Šime Erlić.

Gradonačelnik Kalmeta danas je najavio izgradnju podvožnjaka ispod uzletno sletne staze zadarske zračne luke. Projekt je to za koji je ugovor o gradnji potpisan još 2010. godine. Za 10 -ak dana počinje rekonstrukcija i uređenje najvažnije prometnice od Ravnica prema Bulevaru, najavljeno je također . Uredit će se i izgraditi 4 i pol kilometara četverotračne ceste.

Grad Zadar nastavlja POS izgradnju na području Crvenih kuća. Na parceli koju je prepustilo ministarstvo obrane, izgradit će se 70-tak stanova. Pročelnica Mirjana Zupčić : Budući da su sredstva osigurana, krenut će se do ljeta u projektiranje a nakon toga i u izgradnju te zgrade. 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.