Hrvatski radio

Radio Zadar

12:13 / 15.04.2015.

Autor: Filip Buzov

Češka donacija od 300 tisuća kruna

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prijateljstvo započeto 2007. godine između Zadarske županije i Južnomoravske regije iz Češke okrunjeno je još jednom plodnom suradnjom. Ovoga puta čelnici češke regije donirali su oko 80 tisuća kuna ( na čekovima su donacije u češkim krunama).

50 tak tisuća odlazi za opremanje zadarske Hotelijersko - turističke i ugostiteljske škole, a 30 tak tisuća dobiva Udruga "Oko Jadrana" koja okuplja Čehe i Slovake. 

Inače suradnja sa ovom školom nije od danas, nego je počela prije šest godina i četiri godine smo razmjenjivali učenike. To je veliko iskustvo za njih koje će sigurno puno koristiti. - izjavila je ravnateljica škole Jadranka Brkić Vejmelka.

Hoćemo pomoći naši Česima, Slovacima koji dolaze ovdje, a teško im se snaći s birokracijom. Ali ti smo i radi općih pitanja iz života, običaja, tu smo da im olakšamo start. - izjavila je Barbora Veselić, predsjednice Udruge Oko Jadrana.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.