Hrvatski radio

Radio Zadar

Čestitamo Dan Grada i blagdan Svetog Krševana

24.11.2015.

07:00

Autor: HRT Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svečanom sjednicom, te nizom drugih događanja Zadar danas slavi Dan Grada i blagdan svoga zaštitnika Svetog Krševana. Sve počinje budnicom Gradske glazbe te polaganjem vijenaca na središnji križ Gradskoga groblja.

Središnji događaj je Svečana sjednica Gradskoga vijeća na kojoj će gradonačelnik Božidar Kalmeta podsjetiti na sve projekte koji su ostvareni u zadnjih godinu dana, ali i one koji su u tijeku. Zajedno s predsjednikom vijeća Živkom Kolegom zaslužnim građanima, ustanovama i udrugama uručit će godišnje nagrade i priznanja.

Jedan od nagrađenih nagradom za životno djelo je i Davor Aras, koji je i sam svojedobno kao predsjednik Gradskoga vijeća, uručivao nagrade laureatima. Nagradu će primiti i ugledni hrvatski liječnik, dr. Boris Labar.

U svečanost obilježavanja Dana grada uključile su se i brojne gradske kulturne, obrazovne i znanstvene institucije, te sportske i ostale udruge. Nagradu gradu priredili su i učenici Osnovne škole Zadarski otoci s dvadesetmetarskom kravatom, koja će biti postavljena na Kapetanovu kulu. U obilježavanje dana grada uključili su se i vinari te ugostitelji, pa će i ove godine zamirisati Zadarski pjat, a sav prihod namijenjen je Socijalnoj samoposluzi

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.