Hrvatski radio

Radio Zadar

Četvero Zadrana, zasada, se zarazilo na piru prošloga vikenda

08.07.2020.

15:28

Autor:

Marko Dimic/PIXSELL, ilustracija

Marko Dimic/PIXSELL, ilustracija

Foto: - / -

na zadarskom području potvrđeno je da je pir, koji se održao u Zadru protekloga vikenda, novo žarište zaraze. Nakon što je jučer na testu bila pozitivna medicinska sestra, još troje svatova danas je testirano i oni su pozitivni.

Riječ je o mlađim osobama s blažim simptomima, a kako je na piru bilo najmanje tri stotine gostiju, zadarski epidemiolog dr. Alan Medić pozvao je sve sudionike slavlja da budu odgovorni. Molim ljude koji su bili na tom vjenčanju, koje će organizatori vjenčanja i kontaktirati, da stvarno četrnaest dana od zadnjega kontakta s vjenčanjem, odnosno osobama koje su pozitivne, da se pridržavaju mjera samoizolacije, da se ne ponašaju neodgovorno. Oni koji su bili u bliskom kontaktu s dokazano pozitivnima javit će se ili svom liječniku obiteljske medicine ili nama na epidemiologiju, bit će im otvorena samoizolacija, međutim postoji dobar dio ljudi koji više ne znaju s kim su bili, istaknuo je dr. Medić. Dodao je da je već 40 osoba u samoizolaciji, te očekuje još pozitivnih osoba s toga pira u idućim danima. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.