Hrvatski radio

Radio Zadar

Četvorka privedena zbog pokušaja iznude na biogradskom području

26.07.2019.

20:33

Autor: HRT Radio zadar

ilustracija: Vjeran ŽganjecRogulja/Pixsell

ilustracija: Vjeran ŽganjecRogulja/Pixsell

Foto: - / -

Istraga je utvrdila kako se 36-godišnjak tijekom mjeseca svibnja na biogradskom području sastao sa 34-godišnjakom od kojega je zatražio da mu organizira naplatu navedenog duga, obećavši pozamašnu novčanu nagradu njemu, kao i svima koji budu sudjelovali u naplati duga.

Policijski službenici Odjela organiziranog kriminaliteta Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjakom, 38-godišnjakom, 34-godišnjakom i 43-godišnjakom zbog kaznenog djela Protupravna naplata u pokušaju počinjenog na štetu 49-godišnjaka - navodi se u priopćenju PU zadarske: 

Naime, 36-godišnjaka se sumnjiči  da je ostalu trojku potakao da za veći novčani iznos, kao nagradu, od oštećenoga iznude plaćanje duga u iznosu od nekoliko stotina tisuća eura.  Tako se 36-godišnjak tijekom mjeseca svibnja na biogradskom području sastao sa 34-godišnjakom od kojega je zatražio da mu organizira naplatu navedenog duga, obećavši pozamašnu novčanu nagradu njemu, kao i svima koji budu sudjelovali u naplati duga.

            Tijekom mjeseca lipnja, 34-godišnjak se sastao s 43-godišnjakom kojem je predočio plan, zatraživši od njega pronalazak i angažman osobe koja bi izvršila naplatu duga, nakon čega je 43-godišnjak izvršenje ponudio svojem 38-godišnjem poznaniku i kolegi, koji je ponudu i prihvatio. Zatim ga je odveo do kuće oštećenoga te mu pokazao kuću i samu žrtvu budući da ju 38-godišnjak nije poznavao.

           Nakon nekoliko dana, točnije 10. srpnja ove godine oko podne  38-godišnjak dolazi na biogradsko područje do kuće u kojoj oštećeni živi sa obitelji, gdje zatiče oštećenoga od kojega ozbiljnom prijetnjom traži plaćanje novčanog duga kojega oštećeni ima prema 36-godišnjem naručitelju.Nakon upućenih prijetnji sva četvorica počinitelja se sastaju u ugostiteljskom objektu na biogradskom području, gdje razrađuju svoje daljnje aktivnosti.Nekoliko dana poslije, nakon što je posumnjao da je oštećeni događaj prijavio policiji, 36-godišnjak poziva oštećenoga od kojega prijeteći njemu i obitelji, zahtijeva povlačenje kaznene prijave.   

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, 36-godišnjak je uz kaznenu prijavu zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Sprječavanje dokazivanja i Protupravna naplata u pokušaju, te 38-godišnjak, 34-godišnjak i 43-godišnjak uz kaznenu prijavu zbog sumnje da su počinili kazneno djelo Protupravna naplata u pokušaju,  privedeni pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

 

 

 

 

   

            

 

                                                           Ivana Grbin

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.