Hrvatski radio

Radio Zadar

Četvrtaši prihvatili izazov : od danas bez ekrana

09.10.2016.

12:07

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Učenici Osnovne škole Zadarski otoci krenuli su s provedbom projekta „Deset dana bez ekrana“ - od danas će kreativnije pokušati koristiti svoje slobodno vrijeme. Uz podršku svojih roditelja i učiteljica u CINAZ-ov projekt uključili su se učenici 4.A, 4. D i 4.E.

Projekt „Deset dana bez ekrana“ počeo je i ove školske godine. Učenici tri četvrta razreda Osnovne škole Zadarski otoci, 4.A, 4D i 4.E uz podršku svojih roditelja i učiteljica su odlučili prihvatititi desetodnevni izazov apstinencije i selektivnog korištenja ekrana. Sveukupno 51 učenik je danas krenuo s provedbom projekta u svojim domovima, javljaju iz udruge CINAZ.

Udruga Cinaz od 2008. godine provodi ovaj nacionalno prepoznatljiv projekt u osnovnim školama diljem Zadarske županije i Hrvatske. Cilj projekta je smanjiti vrijeme koje djeca provode pred ekranima, potaknuti kreativnije osmišljavanje slobodnog vremena te razvoj kritičkog razmišljanja. Kao takav, projekt se uklapa i u ciljeve Građanskog odgoja.

Udruga CINAZ poziva sve  škole zainteresirane za provedbu projekta u ovoj školskoj godini da se jave na:  udrugacinaz@gmail.com

Više o projektu se može pronaći: http://udrugacinaz.hr/index.php?option=com_content&view=article&id=3&Itemid=114

Film o projektu: https://www.youtube.com/watch?v=e2ccN6giQ_8&t=5s

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.