Hrvatski radio

Radio Zadar

Challenger Kup 2022. u Zadru – Hrvatska otvara s Kazahstanom

27.07.2022.

13:31

Autor: Radio Zadar

.

.

Foto: Luka Stanzl / Pixsell

U Dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku održana je konferencija za novinare prigodom održavanja Challenger Kupa 2022. za odbojkašice. Turnir će u Zadru potrajati od 28. do 31. srpnja 2022., a pobjednička ekipa plasirat će se u Zlatnu ligu za 2023. godinu.

Organizacija ovoga događanja na Višnjiku jest jedna vrsta malog svjetskog prvenstva jer ima ekipa sa svih strana svijeta. Vjerujemo da će turnir biti dobar i da će pomlađena hrvatska reprezentacija ostvariti željeni rezultat.

Anto Baković, predsjednik Hrvatskoga odbojkaškoga saveza

Uime hrvatske reprezentacije, koja će u prvoj utakmici igrati u četvrtak, 28. srpnja 2022. protiv Kazahstana (20 sati) govorila je Samanta Fabris, kapetanica. 

Ekipa je pomlađena i ozračje je izvrsno. Vjerujem da ćemo igrati najbolje što možemo. Kazahstan? Neke informacije imamo, ali primarno je da se fokusiramo na svoju igru. Otvorena srca pozivam sve Zadranke i Zadrane i ostale da dođu i daju našoj reprezentaciji potporu.

igračica Samanta Fabris

Izbornik hrvatske reprezentacije Ferhat Akbaš dodao je da se reprezentacija u Zadru osjeća izvrsno, da je naporno radila, te da zahvaljuje svima na gostoprimstvu. Zaključio je da će cijela ekipa učiniti sve što je moguće za najbolji rezultat.


Snježana Jurinić, pomoćnica pročelnice za kulturu i sport u UO Grada Zadra, te predsjednica Sportske zajednice Grada Zadra, zahvalila je HOS-u na izvrsnoj suradnji. I dodala:

Velika odbojkaška natjecanja u Zadru posljedica su izvrsnih relacija Hrvatskoga odbojkaškoga saveza, Grada Zadra, ovdašnjih odbojkaških djelatnika i ŠC-a Višnjik i to je, ukupno gledano, veliki dobitak i za odbojku i za grad i za cijelu županiju, kao i za razvoj sportskoga turizma. Dakako i poticaj da se na lokalnoj razini odbojka još snažnije razvija. Sretni smo što je u hrvatskoj reprezentaciji i jedna djevojka koja je iz Zadra, iz ovdašnjega kluba, a sad u Mladosti, naša Josipa Marković. Pozivam sve na Višnjik da dođu bodriti Hrvatsku jer je za sve nas veliki ponos što nacionalna selekcija igra u našem gradu.

Snježana Jurinić, predsjednica Sportske zajednice grada Zadra

Raspored utakmica:


Četvrtak, 28. srpnja 2022.: Belgija – Češka u 17 sati i Hrvatska Kazahstan u 20 sati.


Petak, 29. srpnja 2022.: Kolumbija – Francuska u 17 sati.


Subota, 30. srpnja 2022.: Polufinale u 17 i u 20 sati.


Nedjelja, 31. srpnja 2022.: Utakmica za 3. mjesto u 17 sati; finale u 20 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.