Hrvatski radio

Radio Zadar

Cijelu noć pripremali zrakoplove za gašenje požara

22.08.2017.

08:41

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Da bi zračne snage koje su se jučer čitav dan borile s vatrenom stihijom mogle danas opet poletjeti, pobrinuli su se stručni timovi zrakoplovno-tehničkog i osoblja za potporu letenja iz zrakoplovne baze u Zemuniku. Cijelu su noć pripremali protupožarne avione za današnje akcije gašenja požara.

Uz ispiranja Canadaira CL-415 od morske soli i punjenja gorivom zrakoplovni tehničari najviše su vremena posvetili poslijeletnim pregledima, povremenim 50-satnim pregledima i provjerama, kao i svim drugim zahvatima kako bi do jutra zračne snage bile pripravne poletjeti na požarišta.

Zahvaljujući upravo iznimnom trudu i radu zrakoplovnih tehničara ostvaruje su visoki stupanj ispravnosti i spremnosti zračnih snaga u gašenju požara, a posebnu zahvalu zrakoplovnim tehničarima sinoć je za vrijeme posjeta zračnim snagama uputio i potpredsjednik Vlade i ministar obrane RH Damir Krstičević.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

19 h

Nadin 2022

Kušanje vina