Hrvatski radio

Radio Zadar

Cijene brzobrodske, veza sporija od trajekta!

12.07.2013.

11:05

Autor: sjm

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Otočni sabor nije u potpunosti zadovoljan donesenim rješenjima nakon sastanka u Splitu, posebno ne Korčulani čiji zahtjevi nisu prihvaćeni i zato će se na tom otoku večeras održati mirni prosvjed. Nezadovoljstvo postoji i s vezom Zverinac-Božava-Rivanj-Sestrunj-Zadar i zato možda bude prosvjed u petak 19. srpnja.

Dok su primjedbe dijela otočana nezadovoljnih novim plovidbenim redovima urodile plodom odnosno najavom korekcija na nekim linijama na zadarskom i splitskom području, zahtjevi Korčulana nisu prihvaćeni i zato će se na tom otoku večeras održati mirni prosvjed. Rečeno je to na konferenciji za novinare udruge Otočni sabor koja je sazvana kako bi se iskazala podrška Korčulanima i kako bi se još jednom upozorilo na probleme na liniji Zverinac-Božava-Rivanj-Sestrunj-Zadar. 

Ivo Šužberić, predstavnik spomenutih otočnih mjesnih odbora upozorava: 

"Brzobrodska linija nije ni brodska linija, a njezina brzina nije čak ni na razini trajekta, a cijene su brzobrodske !"

Predsjednik Otočnog sabora Denis Barić:

"Odustajemo od najavljenih prosvjeda koje smo najavili za danas, osim na Korčuli. Budući da se problem otočana s Korčule nije pomaknuo s mrtve točke, večeras će se održati prosvjed za poboljšanje na brzobrodskim linijama 9608 i 9604, u gradu Korčuli s početkom u 19 i 30."

Ukoliko Agencija za obalni linijski pomorski promet u Splitu kroz idući tjedan ne odobri zahtjeve zadarskih otočana da se ubrza plovidba na brzobrodskoj liniji Zverinac-Božava-Rivanj-Sestrunj-Zadar te da se u slučaju gužvi vikendom uvede dodatna linija, što je Jadrolinija već prihvatila, kazao je danas Barić, Otočni sabor će idućeg petka održati prosvjed u Zadru - rečeno je također na konferenciji za novinare jutros u zadarskoj gradskoj luci.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.