Hrvatski radio

Radio Zadar

Cijene cvijeća ostale iste, gužve se tek očekuju

29.10.2015.

12:11

Autor: Filip Buzov

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

S obzirom da se bliži blagdan Svih svetih, sve je više cvijeća i zanimljivih aranžmana na zadarskoj glavnoj tržnici. Trgovci ističu kako ove godine nisu dizali cijene cvijeća, već su one ostale iste kao i prijašnjih godina. No bez obzira na to, prodaja je sve slabija.

Ove godine trgovcima ne pomaže ni vrijeme, koje je kroz cijeli listopad tmurno i kišovito. Iznimka tako nije ni ovaj dan, kojeg je u objektivu kamere, najljepše osvježilo upravo cvijeće svojim živim bojama.

Kupila sam ranije cvijeće, trajno, a ovo sam kupila ovako malo za vazu.. Cijenama jeste li zadovoljni ?, pa je, je , ima skupljih, ima jeftinijih, ja sam kupila nešto drugo, ovo je ovako nešto simbolično- rekla nam je Vera iz Zadra.

Slabiju potražnju, ove godine prati i slabija ponuda cvijeća – doznajemo od ove prodavačice Dijane:

Pa ove godine ima jako slabo cvića, ne znam zašto, ali uglavnom ga nema, vidite kako se nije dobro ni rastvorilo, krizantema baš i nema, cijene su onako standardne. 

Tradicija se ipak poštuje, svatko izdvoji koliko može. Netko kupi dva tri cvijeta, netko aranžmane čija se cijena kreće od 30 od 100 kuna, ovisno o veličini. 

Koje cvijeće, da li svake godine isto kupujete ? Ne. ne, ne nekada kupim bijeloga, nekada pitar, žuti, i tako svaku godinu drugačije.. Cijene ponuda?  Da dobra, slažemo se može stati..nije skupo, nije skupo, za taj dan ništa nije skupo - kažu nam Mira iz Zadra i Smilja iz Zapuntela.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.