Hrvatski radio

Radio Zadar

Cijepilo se 70 % stanovnika Ugljana

19.12.2021.

07:51

Autor: Radio Zadar/Kali online

Cijepljenje u sportskoj dvorani u Kalima

Cijepljenje u sportskoj dvorani u Kalima

Foto: Kali online / Kali online

Jučer se održalo zadnje cijepljenje u ovoj godini na punktu u sportskoj dvorani područne škole u Kalima.

Već uigrani timovi liječnica i medicinskih sestara uspjeli su cijepiti čak 231 osobu, što je najveći odaziv u svih dosadašnjih šest akcija cijepljenja subotom tijekom studenoga i prosinca na ovom punktu.

Zahvaljujući dobroj organizaciji, nije bilo redova za cijepljenje, a ovaj otočni punkt se još jednom pokazao učinkovitim i svrsishodnim.

Tako je do sada, u šest subotnjih ciklusa na ovom punktu, cijepljen značajan broj od ukupno 979 otočana. Cijepilo se 70 posto stanovnika Ugljana, što je znatno iznad hrvatskog prosjeka.

Organiziranu akciju cijepljenja protiv Covid-a 19, u koordinaciji Stožera civilne zaštite općine Kali i Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije, kao i prošle subote vodili su: dr. Nikolina Jukić, dr. Lea Bilandžić te medicinske sestre Martina Ljubanović i Plavija Baraka.

Organizirano cijepljenje na glavnom punktu na otoku Ugljanu trebalo bi se nastaviti u siječnju, ali još nije poznat točan termin, niti potvrđena lokacija punkta. Lokalni stožeri civilne zaštite pravovremeno će putem medija obavijestiti stanovnike otoka čim se utvrdi točan raspored za siječanj 2022. godine.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.