Hrvatski radio

Radio Zadar

07:51 / 19.12.2021.

Autor: Radio Zadar/Kali online

Cijepilo se 70 % stanovnika Ugljana

Cijepljenje u sportskoj dvorani u Kalima

Cijepljenje u sportskoj dvorani u Kalima

Foto: Kali online / Kali online

Jučer se održalo zadnje cijepljenje u ovoj godini na punktu u sportskoj dvorani područne škole u Kalima.

Već uigrani timovi liječnica i medicinskih sestara uspjeli su cijepiti čak 231 osobu, što je najveći odaziv u svih dosadašnjih šest akcija cijepljenja subotom tijekom studenoga i prosinca na ovom punktu.

Zahvaljujući dobroj organizaciji, nije bilo redova za cijepljenje, a ovaj otočni punkt se još jednom pokazao učinkovitim i svrsishodnim.

Tako je do sada, u šest subotnjih ciklusa na ovom punktu, cijepljen značajan broj od ukupno 979 otočana. Cijepilo se 70 posto stanovnika Ugljana, što je znatno iznad hrvatskog prosjeka.

Organiziranu akciju cijepljenja protiv Covid-a 19, u koordinaciji Stožera civilne zaštite općine Kali i Zavoda za javno zdravstvo Zadarske županije, kao i prošle subote vodili su: dr. Nikolina Jukić, dr. Lea Bilandžić te medicinske sestre Martina Ljubanović i Plavija Baraka.

Organizirano cijepljenje na glavnom punktu na otoku Ugljanu trebalo bi se nastaviti u siječnju, ali još nije poznat točan termin, niti potvrđena lokacija punkta. Lokalni stožeri civilne zaštite pravovremeno će putem medija obavijestiti stanovnike otoka čim se utvrdi točan raspored za siječanj 2022. godine.