Hrvatski radio

Radio Zadar

Cijepljenje protiv covida u Ljekarnama Zadar za sad se ne provodi

07.09.2021.

12:21

Autor: Anita Perica

Ilustracija - foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Ilustracija - foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / -

Kako bi se ubrzalo cijepljenje protiv covida što većeg udjela stanovništva pokrenut je projekt cijepljenja u ljekarnama. Od subote se tako cijepiti može u 64 ljekarne diljem Hrvatske. Za cijepljenje se, za sada, nisu prijavile ljekarne iz četiri županije među kojima je i Zadarska.

I dok izdavanje covid-potvrda ide bez ikakvih problema, cijepljenje protiv covida u Ljekarnama Zadar za sad se ne provodi. 

Evo što nam je o tome rekao ravnatelj Božo Čolak:

       Zna se da ljekarne nemaju liječnika, zna se da ljekarne nemaju medicinsku sestru, zna se da su ograničene prostornim mogućnostima, da treba oformiti tim i da treba tu puno posla i puno obaveza i vremena potrošiti za cijepljenje. Dakle, mi ni u jednom slučaju, znači ni stručno niti prostorno ne možemo tome udovoljiti. Nije mi jasno zašto se uopće vrši taj pritisak prema ljekarnama kada svaki liječnik ima svoje pacijente i može uredno cijepiti svoje pacijente, a isto tako postoji u Zadru i Zavod za javno zdravstvo gdje se može ići cijepiti, a cijepiti se može i na Ravnicama – kazao nam je ravnatelj Čolak.

ravnatelj Božo Čolak - tonski isječak

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.