Hrvatski radio

Radio Zadar

Cijepljenje protiv gripe - dobar odziv građana

28.11.2013.

10:34

Autor: sd

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Gripe ( još ) nema, a cijepljenje protiv gripe, koje je počelo prije desetak dana i u zadarskom Zavodu za javno zdravstvo, naišlo je na dobar odziv građana.

Cijepljenje protiv gripe, koje je počelo prije desetak dana,  naišlo je na dobar odziv građana. Cijepiti se može i u sezoni gripe koja još nije počela, podsjeća voditelj epidemiološke službe zadarskoga Zavoda za javno zdravstvo dr. Alan Medić.

      " Imamo jako dobar odziv kod nas u Zavodu za javno zdravstvo. Još nismo dobili informacije od liječnika obiteljske medicine, ali vidim da i oni uredno cijepe svoje pacijente i za sada nemamo nikakvih problema. Mi smo u Zavodu u ovih 10-tak dana cijepili 70 ljudi. Ima još vremena. Došla je zima. I cijeli 12. mjesec može se cijepiti, pa i u sezoni gripe. " – kazao je dr. Alan Medić.

Od dr. Medića također doznajemo kako za sada nema registriranih slučajeva oboljelih od gripe u nas.

      " Ima raznih virusnih oboljenja koji se po kliničkoj slici poklapaju s gripom, ali to još uvijek nije gripa. I u Europi, a pratimo njihova izvješća, samo se javljaju sporadični slučajevi. Ali to je tako za očekivati. Sada kada krene 12. mjesec, kada krenu prvi slučajevi onda dobijemo i prve virusne izolate gripe " – zaključuje dr. Alan Medić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.