Hrvatski radio

Radio Zadar

08:39 / 05.12.2018.

Autor: tp

CINAZ: Radionica za mlade za razvoj vještina pri zapošljavanju

CINAZ: Radionica za mlade za razvoj vještina  pri zapošljavanju

CINAZ: Radionica za mlade za razvoj vještina pri zapošljavanju

Foto: - / -

Soft skills - Razvoj osobnih vještina - je radionica koja počinje danas, a namijenjena je mladima pri zapošljavanju. Primjenom različitih tehnika sudionici će naučiti na koji način vrednovati sebe, svoje prednosti i nedostatke na tržištu rada.

Održat će se danas i sutra te u ponedjeljak i srijedu sljedeći tjedan u CINAZ-u s početkom u 12:00 sati.

 

POZIV NA JEDNODNEVNU RADIONICU # Soft skills - Razvoj osobnih vještina

 

5.12. / 6.12. /10.12. /12.12.2018.

 

Pitanja na koja ćete danas odgovarati kada konkurirate za neki posao, sve su manje "Koju ste školu završili?", a sve su bliža sljedećima: “Volite li raditi u timu?”, "Kako se nosite sa stresom?” ili “Jeste li uspješni u komuniciranju s ljudima?”, „Kakvi ste u rješavanju konflikata? "… 

 

Danas poslodavci žele znati koliko ste "jaki" na području vještina koje se popularno zovu "soft skills" ili „meke“ vještine jer ćete s tim vještinama biti učinkovitiji i kvalitetniji na poslu i dati bolje rezultate.

 

Ako imaš između 15 i 29 godina, mlad/a si, student/ica, nezaposlen/a, organiziramo za tebe besplatnu radionicu “soft skills”!

 

Ova radionica upravo želi potaknuti taj razvoj osobnih vještina koje mladima mogu omogućiti prednost nad konkurencijom pri selekciji za posao, koje su bitne pri zapošljavanju općenito, a koje se ujedno uvelike odražavaju i na kvalitetu svih ostalih aspekata života. Preciznije, primjenom različitih tehnika sudionici radionice će se obučiti na koji način vrednovati sebe, svoje prednosti i nedostatke u kontekstu tržišta rada, ali i općenito.

 

Što ćemo raditi na radionici:

 

-          Kroz rad na primjerima demonstrirat ćemo kako predstaviti sebe poslodavcu na adekvatan način.

 

-          Ukazat ćemo i demonstrirati važnost ovladavanja verbalnim i neverbalnim aspektima komunikacije pri zapošljavanju ali i općenito u životu.

 

-          Dati smjernice za poboljšavanje komunikacijskih vještina i kako ih adekvatno koristiti u svrhu samoprezentacije.

 

-          Kroz rad na primjerima ukazati na načine prepoznavanja i traženja poslovnih prilika koje su u skladu s vlastitim osobinama i kompetencijama… i još mnogo toga!

 

Na radionici će se fokus usmjeriti na razvoj vještina (samo)prezentacije, a za čije je adekvatno korištenje potrebno ovladati i vještinama komuniciranja, emocionalne regulacije i emocionalne inteligencije općenito, organizacijskim vještinama te motivacije.

 

# Soft skills - Razvoj osobnih vještina

 

Jednodnevna besplatna radionica će se održati u prostoriji Udruge CINAZ (Andrije Medulića 2) s početkom u 12:00 sati.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.