Hrvatski radio

Radio Zadar

Čistimo Bošanu zajedno

12.10.2013.

07:00

Autor: RZD

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U 10 sati na području plaže Bošana u Biogradu na moru počinje akcija "Čistimo zajedno II" koju provodi Udruga za zaštitu okoliša "Hippocampus" u suradnji s Ronilačkim klubom "Sv. Roko". Riječ je o projektu financiranog putem Programa Mladi na djelu Europske unije, a uz čišćenje obuhvaća edukativni uron te izložbu fotografija ljepota flore i faune jadranskog podmorja.

Čišćenje podmorja i edukacija mladih ronilaca - ciljevi su eko-akcije koja se odvija na plaži Bošana u Biogradu, a priređuje je Udruga za zaštitu okoliša "Hippocampus" u suradnji s Ronilačkim klubom "Sv. Roko" i Omladinskim centrom Licija iz Slovenije. Nastavak je to projekta Čistimo zajedno II iz programa Mladi na djelu Europske unije, kaže nam Željko Domitrović iz udruge Hippocampus...

" Odobreno je nešto više od 10 tisuća eura, osim samog čišćenja radi se i o edukaciji mladih ronilaca koji su već bili na edukativnom uronu gdje su upoznati s biološkim raznolikošću jadranskog podmorja. Također, s osnovnom školom i dječjim vrtićima raditi će se razne eko- radionice..." izjavio je za Radio Zadar Domitrović.

Svi živimo od mora i okoliša i zato ne bacajte otpad u more nego ga odlažite u za to predviđene spremnike - poručuju iz udruge Hippocampus.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.