Hrvatski radio

Radio Zadar

Čisto more naša je odgovornost

28.04.2022.

11:26

Autor: Iva Rogić

Društvo istraživača mora

Društvo istraživača mora

Foto: Facebook / Radio Zadar

U sklopu projekta „Čiste luke, čisto more“ i ususret novoj sezoni ljetovanja, članovi i volonteri Društva istraživača mora 20.000 milja očistili su podmorje uvale Veli Iž otoka Iža i poslali glasnu poruku da samo zajedno možemo učiniti nešto protiv morskog otpada.


Svjedok tome kako se otpad zadržava dugo čašica je jogurta na kojoj piše proizvođač Zadarska mljekara - koja ne radi od sredine devedestih godina. Barbara Čolić iz Društva istraživača tvrdi kako se plastika ne razgradi nikada: 


Plastika se može samo usitnjavati, ali se ne razgradi nikada. Priče da se razgradi nakon 100 ili 1000 godina je zapravo trenutak kada postane oku nevidljivo, ali moramo imati na umu da se otpad zapravo ne razgradi nikada.

Barbara Čolić

Otpad

Otpad

Foto: Iva Rogić / Radio Zadar

Čitav razgovor poslušajte na linku:

Društvo istraživača mora 20.000 milja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Jutarnji program

Svakoga jutra probudite se uz vaš Radio Osijek. Jutarnji program svakodnevno nudi brojne korisne informacije i zanimljivosti uz dobru glazbu i želje za uspješan dan. Od 6 do 10 sati s vama je ekipa Radio Osijeka.

Poslušajte u Slušaonici