Hrvatski radio

Radio Zadar

Članovi HDZ-a birali nova vodstva lokalnih organizacija

17.10.2021.

19:37

Autor: HRT Radio Zadar

Šime Erlić (Marko Dimic/PIXSELL, arhivska fotografija)

Šime Erlić (Marko Dimic/PIXSELL, arhivska fotografija)

Foto: - / -

HDZ-ovci danas na unutarstranačkim izborima birali nova vodstva na općinskim, gradskim i županijskim razinama. Za čelno mjesto Županijskoga odbora jedini je kandidat bio aktualni predsjednik Božidar Kalmeta, dok se za potpredsjednička mjesta natjecalo sedmero kandidata.

Za predsjednika zadarskoga gradskog HDZ-a kandidirao se Šime Erlić.  On je tijekom prijepodneva, dok su još trajali izbori, za HRT izjavio kako s današnjim danom završava dugi unutarstranački ciklus nekim promjenama, ali i privlačenjem novih ljudi unutar stranke, te revitalizacijom stranke, što je njemu, kako je istaknuo, izuzetno važno. 

Nastavljam tamo, gdje sam počeo prije godinu dana, ovo je novi mandat na četiri godine. Moja želja je da se HDZ prilagodi novim trendovima, koji funkcioniraju i na području grada i na području države, da bude i dalje i ostane generator stabilnosti gradonačelniku, Gradskome vijeću, ali i da bude opcija koja je najbliža građanima te da bude najjača politička snaga i dalje u gradu, izjavio je uz ostalo Erlić. 

Dodao je kako vjeruje da će kroz promjene koje se sada događaju u gradskom HDZ-u imati još veću snagu i prepoznatljivost kod građana i birača, što bi trebalo rezultirati novim politikama i prilagodbi novim društvenim trendovima koji funkcioniraju u Zadru, te novoj snazi HDZ-a za sve nadolazeće izazove koji slijede. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.