Hrvatski radio

Radio Zadar

Čolak:"Nesavjesno je i nekorektno stvarati zalihe lijekova"

16.03.2020.

12:50

Autor: S. Dražić

foto:Radio Zadar

foto:Radio Zadar

Foto: - / -

"Pokušali smo ograničiti kupnju na 1-2 kutije,ali takvi građani, koji su odlučili stvoriti zalihe, odu u drugu ljekarnu. Ako su zamislili kupiti 20 kutija nekog lijeka oni će obići sve ljekarne, što naravno nije korektno prema drugima", komentar je ravnatelja Ljekarne Zadar Bože Čolaka.

  Osim u trgovine prehranom građani su ovih dana pohitali i u ljekarne tražeći veće količine lijekova koji će im trebati u slučaju bolesti. "To je i nesavjesno i bezobzirno", rekao je ravnatelj "Ljekarne Zadar" Božo Čolak, " jer na taj način onemogućavaju pravim pacijentima da dođu do potrebnih lijekova". Ističe da za sada nema potrebe za nakupljanjem lijekova kod kuće, a isto tako, ukoliko se situacija s pandemijom koronavirusa pogorša ljekarne se neće zatvarati.

  "Ovih su dana nesavjesni građani stvarali zalihe lijekova i na taj način ugrožavaju zdravstveni sustav. Najviše su  kupovali ono što misle da će im pomoći ako se zaraze koronavirusom, a to su lijekovi za snižavanje temperature, za dišne puteve, za bolove... Lijekova i dalje ima, ali su nam zalihe smanjene. Ne treba paničariti, ali se trebamo prestati neodgovorno ponašati", poručuje Čolak. 

 

Razgovor s ravnateljem Ljekarne Zadar možete poslušati u cijelosti: 

Božo Čolak o lijekovima

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.