Hrvatski radio

Radio Zadar

Cooking Tour Zadar - usavršavanje u novim turističkim zanimanjima

28.08.2019.

17:22

Autor: Radio Zadar

Ilustracija: Marko Jurinec/PIXSELL

Ilustracija: Marko Jurinec/PIXSELL

Foto: - / -

Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola Zadar je pokrenula EU projekt Cooking tour Zadar u sklopu kojega poziva sve zainteresirane da se prijave za besplatno pohađanje programa usavršavanja ili osposobljavanja za jedno od 5 inovativnih turističkih zanimanja.

Polaznici mogu postati  - Kuhar specijalist dijetoterapije, Kuhar specijalist mediteranske prehrane, Kuhar specijalist Halal prehrane, Art deco slastičar i Barmen. Pohađanje programa počinje 01.listopada, a partneri u projektu su Područni ured HZZ-a i Punta Skala d.o.o. 

Polaznici moraju zadovoljavati slijedeće kriterije:

1. Biti mlađi od 25 g. ili stariji od 54 g.
2. Evidentirani na HZZ-u, Područni ured Zadar kao nezaposlene osobe u trenutku prijave za pohađanje programa. (Ukoliko osoba nije u evidenciji HZZ-a dovoljna je izjava osobe da nije redoviti student ili učenik, nema posao, raspoloživa je za posao i aktivno ga traži)
3. Potrebna prethodno ostvarena stručna sprema (Završena srednja škola Sektora turizma i ugostiteljstva - zanimanje Kuhar ili Hotelijersko-turistički tehničar ili Turističko-hotelijerski komercijalist  osim u slučaju programa Barmena, gdje je dovoljno završena osnovna škola i programa Slastičar gdje je potrebno završeno zanimanje Slastičar)

Nezaposlene osobe s invaliditetom svih dobnih struktura se također mogu prijaviti za pohađanje programa!

Projektni tim Hotelijersko turističke i ugostiteljske škole Zadar poziva sve nezaposlene osobe da se uključe u informativne radionice koje su preduvjet pohađanja programa na mail adresu jelena.buzov@hzz.hr.  Za dodatne informacije posjetite našu web stranicu projekta: https://edu.cooking-tour.eu/

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.