Hrvatski radio

Radio Zadar

COOLturizacija danas u Obrovcu

17.05.2018.

07:30

Autor: tp

COOLturizacija danas u Obrovcu

COOLturizacija danas u Obrovcu

Foto: - / -

U Srednjoj školi Obrovac u organizaciji Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i šport Zadarske županije danas početna konferencija projekta „COOLturizacija - Uključivanje mladih Zadarske županije u kulturne i umjetničke aktivnosti".

Projekt „COOLturizacija" sufinanciran je sredstvima Europskog socijalnog fonda, a nositelj je Zadarska županija. Partneri u provedbi su Kazalište lutaka Zadar i Narodni muzej Zadar. 

Projekt „COOL-turizacija - Uključivanje mladih Zadarske županije u kulturne i umjetničke aktivnosti" provodi se u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali" 2014. - 2020. Europskog socijalnog fonda, Umjetnost i kultura za mlade. Prijavitelj i nositelj projekta vrijednog 667.135,50 kuna je Zadarska županija, a partneri su Narodni muzej Zadar i Kazalište lutaka Zadar. Od ukupne vrijednosti bespovratnih sredstava 567.065,18 kuna odnosno 85% od ukupnog iznosa osigurano je iz Europskog socijalnog fonda.

Podršku u provedbi, nositelju i partnerima pružat će Posrednička tijela razine 1 i 2 Ministarstvo kulture i Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva.
Opći cilj Poziva je bolja socijalna uključenost mladih u Republici Hrvatskoj, a posebno mladih u nepovoljnom položaju, kroz sudjelovanje u kulturnim i umjetničkim aktivnostima i sadržajima.
Nažalost, velik je broj gradova i općina u kojima je mladima onemogućen pristup kulturnim sadržajima i aktivnostima. Društvene i stručne akcije usmjerene na razvoj i poticanje te dostupnost svih vrsta stvaralaštva (osobito likovnog i dramskog) te njihovu popularizaciju među mladima i njihovom okolinom više ne bi trebale biti iznimka već pravo i obveza.
Projekt „COOLturizacija" mali je korak u svijetu kulture i umjetnosti na području Zadarske županije, ali velik za kulturu i umjetnost grada Obrovca i Gračaca.
Izložba i predstava očekivani su rezultati „COOLturizacije", nastali od mišljenja, ideja, osjećanja i djelovanja grupe učenika Srednje škole Obrovac i Gračac te njihovih voditelja i mentora.
„COOLturizacija" je jedan od alata, koji će učenicima poslužiti da se osvrnu i prilagode promjenama u okolini i svijetu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.