Hrvatski radio

Radio Zadar

Coolturizacija u Kneževoj palači

04.12.2018.

13:54

Autor: Suzana Dražić

foto:S.Dražić

foto:S.Dražić

Foto: - / -

U Kneževoj palači otvorena je izložba umjetničkih radova učenika Srednje škole Obrovac. Radovi su nastali u sklopu projekta COOLturizacija- uključivanje mladih Zadarske županije u kulturne i umjetničke aktivnosti financiranog novcem europskog socijalnog fonda.

Izložen je niz dijela, od slikarstva, keramike sve do fotografije koje su učenici stvorili uz pomoć stručnog vodstva koje je pratilo njihov rad.

 Izložbu učenika Srednje škole Obrovac možete razgledati do 15. siječnja i vjerojatno će vam se svidjeti njihovi radovi.

Zanimanje za projekt COOLturizacije bio je veći od očekivanog što govori o tome koliko su mladi u ruralnim područijma željni da im se pruži prilika za iskazivanje kreativnosti , kaže učenica Antonia Bašić. 

Nositelj projekta je Zadarska županija, partneri su Narodni muzej i Kazalište lutaka. 

Idući tjedan, u sklopu projekta COOLturizacije predstavit će se učenici Srednje škole Gračac s kazališnom predstavom Viktor.

  Poslušajte prilog s otvorenja izložbe u Kneževoj, a širu reportažu donosimo u sutrašnjoj emisiji "U objektivu".

Galerija
foto:S.Dražić, Foto: -/-
foto:S.Dražić, Foto: -/-foto:S.Dražić, Foto: -/-foto:S.Dražić, Foto: -/-foto:S.Dražić, Foto: -/-foto:S.Dražić, Foto: -/-foto:S.Dražić, Foto: -/-foto:S.Dražić, Foto: -/-foto:S.Dražić, Foto: -/-foto:S.Dražić, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.