Hrvatski radio

Radio Zadar

Covid 19 - glavna tema Dana psihologije

01.10.2020.

09:07

Autor: rzd

Covid 19 - glavna tema Dana psihologije

Covid 19 - glavna tema Dana psihologije

Foto: - / -

Ovogodišnji Dani psihologije na zadarskom Sveučilištu zbog epidemioloških mjera održavaju se on lajn a počeli su jutros i traju do subote. Zainteresirani se mogu priključiti na događaj preko aplikacije Zoom a poveznicu će naći na stranicama zadarskog Sveučilišta.

 

Pavle Valerjev sa Sveučilišta u Zadru, Iva Šverko sa Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Matthias Ziegler sa Humboldt Sveučilišta u Berlinu te Michael Bang Petersen sa Sveučilišta u danskom Aarhusu glavni su gosti ovogodišnjih dana.Uz pozvana predavanja i simpozije program uključuje preko 200 priopćenja od toga usmena izlaganja, poster sekcije, okrugli stol, i predstavljanje izdanja Sveučilišta u Zadru. Glavnu temu okupljanja nije trebalo posebno predstavljati - kaže prof. Marina Vidaković, organizatorica sa odjela psihologije Sveučilišta.

" Dopustili smo produljenje rokova za radove na glavnu temu ove godine a to je nezaobilazni Covid 19, kako nam je otežao život, kako smo se prilagodili radu od kuće i koliko utječe na našu psihološku dobrobit"

Ovaj Međunarodni skup već 40 godina se održava na odjelu psihologije Sveučilišta, obrađuje kognitivnu, socijalnu, osobnu psihologiju, a ovoga puta sve navedeno moglo bi se pretočiti u jednistvenu koja bi se mogla nositi sa tzv novim normalnom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.