Hrvatski radio

Radio Zadar

Crveni križ Zadar - Želimo potaknuti starije osobe na korištenje modernih tehnologija

29.03.2023.

12:02

Autor: HRT RADIO ZADAR

Umirovljenici završili tečaj informatičkog osposobljavanja

Umirovljenici završili tečaj informatičkog osposobljavanja

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Hrvatski Crveni križ - Gradsko društvo Crvenog križa Zadar od početka godine je nositelj projekta,,Zlatne godine" financiran iz programa Solidarnosti.

Razdoblje provedbe projekta je šest mjeseci dok je ukupna vrijednost projekta 3 444,00eura.


Cilj ovog projekta je povezati dvije dobne skupine na način da mladi pomognu starijim osoba u učenju novih vještina i načina komunikacije, dok će starije osobe mladima prenijeti svoje životno iskustvo, kaže Šime Lisica.


Budući da je poznato da učenje novih vještina i socijalna uključenost utječu na mentalno zdravlje starijih osoba, ovim projektom povezat ćemo volontere u dobi do 30 godina s umirovljenicima.


- Kroz projekt ćemo pokušati potaknuti starije osobe na korištenje modernih tehnologija kako bi imali više alata za komunikaciju te se rjeđe osjećali izolirani. Volonteri će organizirati radionice na kojima će proći osnove Android sustava, korištenje raznih aplikacija za komunikaciju, kao i korištenje maila i društvenih mreža. Osim toga, zamišljene su i večeri društvenih igara te zajednički odlazak u kino i muzej, rekao je Lisica. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.