Hrvatski radio

Radio Zadar

Crveni nosovi posebnom terapijom pomažu djeci

02.11.2016.

12:45

Autor: Anita Perica

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svima dobro poznati Crveni nosovi - klaunovi doktori posjetili su danas oboljele mališane na liječenju u Općoj bolnici Zadar, a to će činiti i cijelu sljedeću godinu zahvaljujući donacijama građana i tvrtki Sonik.

Prikupljeni iznos premašio je sva očekivanja. U svega tri mjeseca akcije kupci su donirali više od 70 tisuća kuna, a tvrtka Sonik i sama je donirala još 10 tisuća te najavila i druge humanitarne akcije.

Na Odjelu za pedijatriju Opće bolnice Zadar sve samo ne uobičajeno stanje. Svojim posebnim terapijskim djelovanjem klaunovi doktori nastoje olakšati boravak u bolnici kako djeci tako i njihovim roditeljima i barem nakratko vratiti osmjeh na njihova lica. Stvaraju osjećaj zajedništva, oslobađaju od straha, i prodonose ozdravljenju svjedoči nam i Marija Ljubičić glavna sestra Odjela za pedijatriju.

Ova je akcija pokazala i snagu zajedništva - istaknula je Mladenka Majerić, izvršna direktorica Crvenih nosova. Na velikom srcu, Marin Bakotić iz Sonika, posebno je zahvalio kupcima i najavio nastavak sličnih akcija i u budućnosti.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.