Hrvatski radio

Radio Zadar

10:45 / 24.07.2016.

Autor: HRT - Centar Zadar

Crveno u lapidariju Narodnog muzeja

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarsko kazališno ljeto nastavlja se sutra višestruko nagrađivanu dramom CRVENO poznatog američkog dramatičara scenarista i filmskog producenta, JOHNA DAVIDA LOGANA, a u produkciji TEATRA EXIT.Igraju: Siniša Popović i Filip Križan.

Početak je u 21 i 30 u lapidariju Narodnog muzeja Zadar.

CRVENO je priča bazirana na istinitom događaju i znamenitoj narudžbi serije murala za korporaciju Seagram od velikog američkog slikara Marka Rothka. U imaginaciji Johna Logana, a na osnovu tog znamenitog događaja, ova drama postaje i kritika potrošačkog društva i vrhunska intelektualna rasprava o stvaranju, o dvojbama, sumnjama o umjetnosti u vremenu i prostoru nastajanja, o prijateljstvu…

 Ovo je drama nakon čijeg čitanja ili gledanja čovjek postaje bogatiji za neke spoznaje kako intelektualno tako i emotivno. Ovo je rijetko katarzična drama i svakako biser suvremene američke dramske književnosti, stoga nije ni čudo da je nagrađena brojnim nagradama.

 

 Nagrada Hrvatskog glumišta 2016.

 

FILIPU KRIŽANU za sporednu mušku ulogu u kategoriji Drama za ulogu Kena u predstavi CRVENO.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.