Hrvatski radio

Radio Zadar

Da nije bilo biogradskog slučaja, sve bi bilo drugačije...

06.04.2020.

10:19

Autor: rzd

Da nije bilo biogradskog slučaja, sve bi bilo drugačije...

Da nije bilo biogradskog slučaja, sve bi bilo drugačije...

Foto: - / -

Od 54 oboljele osobe na području Zadarske županije 35 ih se dovodi u vezu s biogradskom bolnicom. Od toga 22 su osoblje i pacijenti bolnice, a 15 je njihovih kontakata - kazao je na konferenciji županijskog Stožera dr Alan Medić.

Edi Karuc, zamjenik ravnatelja zadarske Opće bolnice rekao je da je su na respiratoru 4 bolesnika. Naglasio je da su u pitanju osobe srednje dobi, stare oko 55 godina, što govori da ovu zarazu moramo shvatiti iznimno ozbiljno.

S današnjim danom 466 osoba trenutačno je u samoizolaciji na području Zadarske županije, od toga 30 ih je novih od jučer u sammoizolaciju

Što se tiče jučerašnjeg dolaska naših i drugih državljana u Gaženicu dr- Medić je kazao kako su granična sanitarna inspekcija i djelatnici Zavoda tesitirali 22 naša i 2 državljanina Italije i Franccuske koji su ostali ovdje, na području Zadra, dok su preostalih 21 putnika otišli u druge županije

Pregledani svi dobrog zdravtvenog stanja, nitko nije bio febrilan i može se zaključiti da su se dobro su se čuvali u inozemtvu. Rezultati testiranja očekuju se za 2 dana.

 

Dr. Medić

Dr. Karuc - o oboljelima na JIL-u

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.