Hrvatski radio

Radio Zadar

Dalmacija kao regija ravnomjernog razvoja

07.06.2020.

12:32

Autor: sdražić

foto:S.Dražić

foto:S.Dražić

Foto: - / -

Stranka s Imenom i prezimenom predstavila je u Zadru program razvoja Dalmacije kao regije ravnomjernog razvoja. "Za potpuno opustošenu i iseljenu Liku i dalmatinsko zaleđe moramo donijeti strateške mjere kojima ćemo pokrenuti oživljavanje ovih krajeva,rekao je gradonačelnik Knina Marko Jelić.

Jedna od strateških mjera za gradonačelnika Knina Marka Jelića je kvalitetni sustav javnog prijevoza cestama i željezničkom mrežom s većim centrima u regiji. Poreznom reformom treba omogućiti 25% veća primanja  u ovim napuštenim područjima. 

Načelnik Murtera Toni Turčinov smatra da poljoprivrednike treba osloboditi poreza, a Ivica Žuvela istaknuo je kako se koncesijom luke Gaženica propustila prilika Ravnim Kotarima osigurati tržište i otkup poljoprivrednih proizvoda.

Iz stranke s Imenom i prezimenom upozoravaju i kako je Hrvatska zbog kompliciranih procedura i korupcije među posljednjim državama u Europi u iskorištivanju sredstava iz EU fondova što treba mijenjati s kvalitetnim i učinkovitim timovima stručnjaka.

S IMENOM I PREZIMENOM

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.