Hrvatski radio

Radio Zadar

"Dalmatinska janjetina" ide prema registraciji

31.01.2017.

16:31

Autor: HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U šibenskoj Gradskoj knjižnici predstavljen je projekt "Dalmatinska janjetina", a šibensko-kninski župan predao je Udruzi uzgajivača ovaca i koza Dalmacije specifikaciju za registraciju oznake izvornosti proizvoda autohtone pasmine ovce pramenke.

Projekt "Dalmatinska janjetina" okupio je stočare iz tri dalmatinske županije koji se bave uzgojem autohtone pasmine ovce pramenke. Izradu specifikacije i dokumentacije financirale su Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Zadarska županija, a župan Pauk naglasio je na prezentaciji kako će oznaka izvornosti spriječiti da se pod nazivom "Dalmatinska janjetina" prodaje meso koje nije uzgojeno u Dalmaciji.


O posebnostima dalmatinske janjetine govorila je Marina Krvavica, docentica na kninskom Veleučilištu Marko Marulić, koja je vodila projekt specifikacije i izrade prateće dokumentacije potrebne za postupak dobivanja oznake izvornosti proizvoda 'Dalmatinska janjetina', janjećeg mesa pasmine ovce pramenke.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.