Hrvatski radio

Radio Zadar

Damir Čačić o Livakoviću: "Veliki radnik, sjajan čovjek, sve uloženo sada mu se vraća"

08.12.2022.

11:11

Autor: Željko Kapelari

Damir Čačić

Damir Čačić

Foto: NK Zadarnova / /

Još uvijek se prepričavaju tri obranjena jedanaesterca zadarske hobotnice Dominika Livakovića Japanu u susretu osmine finala Svjetskog nogometnog prvenstva kojeg je domaćin Katar kojim je Hrvatska izborila plasman među osam najboljih reprezentacija na Mundijalu. 

Jedan od trenera u mlađim uzrastima u tadašnjem NK Zadar, Dominiku je bio i Damir Čačić.


- Odmah je pokazivao veliki interes za branjenje, imao je veliki talent, ovo što mu se sada događa je jednostavno on svojim radom, upornošću i ambicijom i zaslužio.


Dosta je bilo i kritičara?


- Ne znam zašto, trebate ga jako dobro poznavati. Dobio je veliku priliku u Dinamu, nastupa u Ligi prvaka, brani za reprezentaciju jako dugo na visokom nivou. Pokazao je i stalno pokazuje visoku kvalitetu i sumnja je u potpunosti bespotrebna.


Kada se Damir prvi put susreo s Dominikom?


- Došao je kao ulazni pionir, malo je u početku bio zatvoreniji, takav je i sada, samozatajan. Ali, odmalena je isticao to da želi biti vratar, jako veliki radnik i sve uloženo mu se sada vraća. Mislim, jako ga dobro znam da je u njemu skriveno još puno energije koja je još zatvorena, ako se dogodi eksplozija a ako se to i može dogoditi nakon svega ovoga onda bi to bio vrhunac.


Jedan zanimljiv detalj vezan uz Dominika?


Koliko se sjećam bila je sezona 2009/10 i igrali smo finale na Međunarodnom turniru u Medulinu. Dominik je u finalu obranio dva penala protiv Kopra, već tada se dalo naslutiti da će izrasti u velikog vratara. Jasno, izabran je bio i za najboljeg vratara turnira. Uz njega igrali su u toj generaciji još Stipe Perica, Frane Čirjak, Roberto Viduka...


Što reći o Luki Modriću?


- On sam o sebi sve govori, svi znamo tko je i što Luka Modrić. Jedan od naših najveći senatora uz Subašića, Vrsaljka, Livakovića. Igrač, čovjek, karakter, profesionalac, sve ono što krasi jednog velikog čovjeka je Luka.


Udarnoj postavi sve je bliže i Martin Erlić?


- Martin je u susretima koje je odigrao pokazao da je veliki potencijal koji se afirmira u jakoj Serie A i na putu je da postane standardni reprezentativac.


Hrvatska – Brazil?


- Teška prognoza, mislim da je Hrvatska na dobrom putu uz neke oscilacije. Mislim da ćemo naći snage da se suprostavimo Brazilu, mi smo viceprvaci i na tom putu i gajimo svoju ambiciju za proći dalje – zaključio je Čačić.


Dominik Livaković u matičnom NK Zadar

Dominik Livaković u matičnom NK Zadar

Foto: Arhiva Zadarski list / /

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.