Hrvatski radio

Radio Zadar

Damir Trut zahvalio svima na uspješnom odgovoru na epidemiju

04.06.2020.

11:21

Autor: Radio Zadar

Damir Trut zahvalio svima na uspješnom odgovoru na epidemiju

Damir Trut zahvalio svima na uspješnom odgovoru na epidemiju

Foto: - / -

Pomoćnik ministra unutarnjih poslova i zamjenik načelnika Nacionalnog stožera civilne zaštite, Damir Trut održao je jutros radni sastanak sa Stožerom civilne zaštite Zadarske županije. Zahvalio se na suradnji i angažmanu svih zdravstvenih djelatnika, žurnih službi te regionalnih i lokalnih stožera.

Hrvatska je, pokazalo se, među najuspješnijim zemljama u suzbijanju epidemije koronavirusa - istaknuo je Trut: Ono što sam čuo od Županijskog stožera, svi su me izvijestili o svojim aktivnostima, pripadnici policije su imali preko 2600 intervencija kad gledamo samo segment COVID-a, zatim Centar 112 koji je imao preko 3 i pol tisuća aktivnosti vezano uz COVID. Osim Županijskog stožera, 35 stožera lokalne razine isto je funkcioniralo sa 322 člana, 23 postrojbe su bile podignute. Ono što je isto bitno i dobro za čuti je da u Zadarskoj županiji više nema niti jednog oboljelog, niti jednog u samoizolaciji, i da je sada Zadarska županija, kako se sada popularno kaže - corona-free županija.

Zadarski župan Božidar Longin u svom govoru zahvalio se i svim građanima na odgovornom ponašanju, te brojnim donatorima koji su bili ključni u nabavi opreme: Vi znate da smo mi na početku epidemije u bolnici imali dva respiratora, i to na odjelu pulmologije, mi danas imamo onoliko koliko nam treba. Hvala našim pomorcima, našim sportašima i našim gospodarstvenicima koji su to omogućili.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.