Hrvatski radio

Radio Zadar

Dan antifašističke borbe

22.06.2013.

07:00

Autor: S.Jakšić Mandić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta sa suradnicima položio lovorov vijenac na Spomen obilježje na Narodnom trgu. Poručio kako se time Zadar pridružuje svim demokratskim snagama svijeta u obilježavanju borbe protiv fašizma

Dan antifašističke borbe svečano će se obilježiti u šumi Brezovici kod Siska. Na svečanosti će sudjelovati predsjednici države i Sabora Ivo Josipović i Josip Leko. Predsjednik Josipović predat će odlikovanja za osobit doprinos antifašističkim temeljima Republike Hrvatske u povodu 72. obljetnice ustanka naroda Hrvatske i 68. obljetnice pobjede nad fašizmom.

U povodu današnjeg praznika zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta sa suradnicima položio je lovorov vijenac na Spomen obilježje na Narodnom trgu. Pri tom je čestitao praznik svim građankama i građanima Zadra:

"Kako lijepo piše na ovoj ploči - svima onima koji su krvlju, znojem i perom gradili slobodan Zadar i slobodnu Hrvatsku - pridružujemo se svim demokratskim snagama svijeta u obilježavanju Dana antifašizma odnosno obilježavanju pobjede nad naci-fašizmom u prošlom stoljeću."

Tradicionalno, Dan antifašističke borbe zadarski SDP i Udruga antifašističkih boraca obilježit će polaganjem vijenaca na spomenik palim antifašistima na Gradskom groblju.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.