Hrvatski radio

Radio Zadar

Dan državnosti u Benkovcu uz Ravnokotarsku fišijadu

25.06.2019.

07:16

Autor: HRT Radio zadar

ilustracija: Željko Mrsić / Pixsell

ilustracija: Željko Mrsić / Pixsell

Foto: - / -

Nakon odavanja počasti poginulim braniteljima, počinje manifestacija koja se u Benkovcu održava već 14 godina za redom, a okuplja najpoznatije ribolovce, kuhare i ostale ljubitelje ribljih specijaliteta iz cijele Hrvatske koji se natječu u pripremanju ribljeg paprikaša.

Grad Benkovac i Turistička zajednica Ravni Kotari s početkom u 18 sati na Trgu Domovinske zahvalnosti u Benkovcu već tradicionalno povodom Dana državnosti i Benkovačkog kulturnog ljeta organiziraju „Ravnokotarsku fišijadu" - Benkovac 2019.
Riječ je o manifestaciji koja se u Benkovcu održava već 14 godina za redom, a okuplja najpoznatije ribolovce, kuhare i ostale ljubitelje ribljih specijaliteta iz cijele Hrvatske koji se natječu u pripremanju ribljeg paprikaša po domaćoj recepturi. Ove se godine prijavilo 40 ekipa.


Povodom Dana državnosti, prethodno će se na Trgu dr. Franje Tuđmana s početkom u 11 sati položiti vijenci i zapaliti svijeće u znak sjećanja na poginule hrvatske branitelje.Tim povodom, vijence će položiti i članovi Udruge ratnih veterana 9. gbr. „Vukovi" Podružnica Benkovac kao i branitelji te gosti iz sastava članica Zajednice veterana oklopno mehaniziranih postrojbi HV-a te ostalih udruga s područja RH.

U sklopu manifestacije Dana državnosti,  otvorit će se i izložba pod nazivom 'Umjetnošću i ljepotom protiv predrasuda', koja će se održati u Zavičajnom muzeju Benkovac. Na izložbi će se moći razgledati djela renomiranih kipara, slikara, grafičara i fotografa, neki od njih su hrvatski branitelji te skupina mladih umjetnika.
Izložba je već gostovala na nekoliko mjesta diljem Hrvatske.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.