Hrvatski radio

Radio Zadar

Dan je Arheološkog muzeja Zadar - 190 godina dijeli sudbinu grada

30.11.2022.

13:00

Autor: Maja Milin - SJMandić

Plakat

Plakat

Foto: .-. / Radio Zadar

Dan je Arheološkog muzeja Zadar koji ove godine obilježava 190. obljetnicu djelovanja. Uz besplatan ulaz za posjetitelje, iz Muzeja pozivaju na otvaranje retrospektivne izložbe "Deset od stodevedeset" u čijoj su realizaciji sudjelovali svi djelatnici Muzeja. Izložba se otvara u 19 sati, a najavljuje ju viša kustosica Arheološkog muzeja Zadar Timka Alihodžić: 

Timka Alihodžić

U ovih 10 godina muzej je realizirao 31 izložbu, gostovao je u 33 grada diljem Hrvatske te u Srbiji, BIH i Crnoj Gori. Imao je 64 nastupa što znači da su to zaista bile izložbe za koje se pokazala potreba da je ljudi žele vidjeti.

T. Alihodžić

Tijekom gotovo dva stoljeća postojanja Muzej je proživio burnu povijest, dijeleći sudbinu grada u kojem je nastao. Mijenjale su se vlasti i sustavi unutar kojih je djelovao, ustroj i radni prostori. Cijelo to vrijeme rad Muzeja počivao je na entuzijazmu i profesionalizmu brojnih kustosa, konzervatora, knjižničara, dokumentarista, muzejskih pedagoga, djelatnika u marketingu, tehničkog i administrativnog osoblja. Prigoda je ovo da rezimiramo posljednje desetljeće rada i zahvalimo svima koji su u Arheološki muzej Zadar utkali dio sebe - poručuju iz Muzeja. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.