Hrvatski radio

Radio Zadar

Dan je otvorenih vrata Muzeja antičkog stakla

22.09.2016.

08:53

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dan je otvorenih vrata Muzeja antičkog stakla. U 12 sati otvara se izložba NIJANSE SVJETLOSTI, Svjetiljke iz fundusa Pokrajinskog muzeja Ptuj - Ormož . Izložba prikazuje nastanak rasvjetnih tijela od rimskog doba i njihov razvoj sve do modernih vremena.

U 12:30 slijedi pedagoško - edukativna radionica "Svjetlo kroz dječje oči". 

Nakon otvorenja izložbe uslijedit će pedagoško - edukativna radionica na temu same izložbe u kojoj će sudjelovati učenici Osnovne škole Zadarski otoci Zadar. Sudionici će od glinamola izrađivati malene uljanice i oslikavati staklene tegle, naposljetku pretvorene u lampione koje će djeca moći ponijeti kući kao suvenir. Sav potreban materijal osigurava muzej. Radionica će trajati do 14:00 sati. 

U 19:00 radionica „Zaigrajmo zajedno". Voditelj radionice je Mima Samodol.

Muzej antičkog stakla u Zadru vas poziva da dođete na predstavljanje društvenih igara i održavanje radionice „Zaigrajmo zajedno" koja je otvorenog tipa i gdje se možete i sami okušati u igranju mlina (trilja), križić- kružića, memorija i slagalica u nekoliko različitih primjera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.