Hrvatski radio

Radio Zadar

Dan ljubaznosti u prometu: priznanja za savjesne vozače

05.06.2018.

14:04

Autor: Ivana Matešić

Dan ljubaznosti u prometu: priznanja za savjesne vozače

Dan ljubaznosti u prometu: priznanja za savjesne vozače

Foto: - / -

Zadarska prometna policija dodijelila je nagrade za akciju ,,Dan ljubaznosti u prometu''. Akcija je provedena krajem ožujka, a pratila se kultura vozača odnosno propuštanje pješaka na pješačkim prijelazima.

Evidentirano je 3.800 vozila i slučajnim odabirom izabrano je desetero vozača koji su dobili ,,titulu'' savjesnog vozača. Božidar Budiša, voditelj Odjela za sigurnost cestovnog prometa službe policije: Ova akcija želi apelirati na sve vozače, na sve pješake jer ne zaboravimo da i sami pješaci nekada imaju svojih nepodopština, a ne samo vozači motornih vozila, dakle apeliramo na sve njih da podignemo razinu kulture, a krajnji cilj je podizanje sigurnosti stanja u prometu, ne samo represijom nego evo i na ovaj način. Ovi vozači su zaista primjer za sve ostale sudionike u prometu. Jedan od nagrađenih, Dario kaže: Do nagrade sam uspio doći jednostavno iz poštovanja prema čovjeku da se svaki onaj koji dođe na jedan pješački prijelaz treba sa ljubaznošću propustiti i lijepo mu samo mahnuti i reći mu sretno!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.