Hrvatski radio

Radio Zadar

Dan obrane Poličnika i Zemunika donjeg

03.01.2020.

07:38

Autor: rzd

Dan obrane Poličnika i Zemunika donjeg

Dan obrane Poličnika i Zemunika donjeg

Foto: - / -

U Poličniku i Zemniku donjem danas će se obilježiti 28. obljetnica obrane . Sjećanje na 3. siječnja 1992. kada je zaustavljeno neprijateljsko napredovanje u Zemuniku donjem bit će obilježeno postrojem postrojbi koje su branile mjesta, a u Poličniku će pod spomen obilježja biti položeni vijenci.

Općina Poličnik će danas obilježiti 28. obljetnicu Dana obrane mjesta 03. siječnja 1992. godine. Počinje u 10 sati polaganje vijenaca na spomen obilježju u Suhovarima, potom, na središnjem križu pred Crkvom Sv. Nikole u Poličniku, nakon čega će se u 11,00 sati služiti svečana Sveta Misa u spomen na poginule branitelja.

I Zemunik će danas održati proslavu Dana obrane Zemunika. U svečanost će sudjelovati sve postrojbe koje su branile mjesto prije 28 godina kada je 3. siječnja 1992. godine, nakon žestokih borbi s nadmoćnim neprijateljem zaustavljeno njihovo napredovanje i obranjen Zemunik Donji. Skup će početi u 10 sati postrojavanjem postrojbi na sportskom igralištu Osnovne škole Zemunik, nakon čega će u spomen na sve pogunule biti položeni vijenci i zapaljene svijeće podno spomen obilježju poginulim braniteljima, te služena sveta misa u crkvi Kraljice mira - Kraljice Hrvata.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.