Hrvatski radio

Radio Zadar

Dan otvorenih vrata Policijske akademije i PU zadarske

18.03.2019.

17:11

Autor: HRT Radio Zadar / PU Zadarska

S prošlogodišnjeg Dana otvorenih vrata - foto: Dino Stanin/PIXSELL

S prošlogodišnjeg Dana otvorenih vrata - foto: Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Policijska akademija i Policijska škola „Josip Jović“ pokrenule su niz aktivnosti kojima se promovira Policijska škola s ciljem prekvalifikacije kandidata za upis u Program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka za 2019./2020. godinu.

- Pozivamo sve nezaposlene osobe sa završenom četverogodišnjom školom zainteresirane za prekvalifikaciju da dođu na Dan otvorenih vrata Policijske akademije i PU zadarske, izvijestili su iz zadarske policije.

Na ovom događanju će se promovirati obrazovni programi za zanimanje policajac/policajka. Dan otvorenih vrata održat će se u Maloj dvorani Sportskog centra Višnjik i na prostoru ispred sportskog centra u srijedu dana 20. ožujka 2019. godine s početkom u 14 sati.

Posjetiteljima, a posebno mladima do 28 godina prikazat će se praktična znanja i vještine koja mogu steći tijekom školovanja (prekvalifikacije) na Policijskoj školi: pravilna uporaba i rukovanje vatrenim oružjem, primjena policijskih ovlasti, tehnike borilačkih vještina, pokazne vježbe službenog psa te provjera tjelesnih i motoričkih sposobnosti mladih koje su potrebne za upis.

Na Danima otvorenih vrata biti će izložena i tehnika te razna oprema koju policijski službenici koriste u svom radu, koju će posjetitelji moći razgledati vremenu od 13 do 15 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.