Hrvatski radio

Radio Zadar

Danas 75 žitelja županije s potvrđenom zarazom - jedan smrtni slučaj

17.11.2020.

10:57

Autor: rzd

Danas 75 žitelja županije s potvrđenom zarazom - jedan smrtni slučaj

Danas 75 žitelja županije s potvrđenom zarazom - jedan smrtni slučaj

Foto: - / -

Od 75 novih pozitivnih najviše ih je u Zadru - 38. Prema navodima Županijskoga stožera civilne zaštite riječ je o osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženima, a mnogima je virus prenešen u obiteljskom okruženju

Na području Zadarske županije 75  je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a uglavnom se radi o kontaktima ranije zaraženih osoba i obiteljskim kontaktima. 

Novozaražene osobe izolaciju provode na području gradova Zadar (38), Biograd (5), Benkovac (6), Nin (1), Obrovac (2) te općina Bibinje (1), Jasenice (1), Kali (1), Novigrad (2), Povljana (3), Preko (1), Privlaka (2), Ražanac (2), Sali (1), Starigrad (3), Sukošan (3), Sv. Filip i Jakov (1), Škabrnja (1) i Vir (1).

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 326 uzoraka, a u izolaciji i samoizolaciji je 1485 osoba.

Trenutno je u Zadarskoj županiji 886 aktivnih slučajeva koronavirusne bolesti, od čega je 445 muškaraca i 441 žena.  

U Općoj bolnici Zadar preminula je pacijentica (1941. god.) koja je bila kronični bolesnik. To je 18. osoba preminula na COVID odjelima u OB  Zadar od početka epidemije.

 

Na svim COVID odjelima u Općoj bolnici Zadar ukupno su hospitalizirana 34 pacijenta, od kojih je četvero na respiratoru. Osam pacijenata smješteno je u Specijalnoj bolnici za ortopediju u Biogradu.

 

Policijski službenici Policijske uprave zadarske u protekla 24 sata nisu evidentirali kršenja mjere samoizolacije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.