Hrvatski radio

Radio Zadar

Danas biramo novi saziv Sabora

11.09.2016.

08:05

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Danas biramo novi saziv Sabora. U 7 sati je otvoreno gotovo sedam tisuća biračkih mjesta, pravo glasa ima tri milijuna i 800 tisuća birača. Hrvatski državljani s prebivalištem u inozemstvu, u 49 država počeli su glasovati jučer.

140 saborskih zastupnika bira se u deset izbornih jedinica u Hrvatskoj, 3 biraju hrvatski državljani s prebivalištem u inozemstvu, a 8 pripadnici nacionalnih manjina. Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva Branko Hrvatin

Naši birači po prvi puta izlaze na glasovanje za Hrvatski sabor u ovako kratkom vremenu između izbora. To je rezultat demokratskih procesa kojima upravo izbori imaju i moraju imati ključnu ulogu. U ovakvim slučajevima odgovornost i važnost svakog birača je izaći na izbore i glasovati. Zato poštovani birači izađite. Budite svjesni svojih prava i obveza i odlučite izlaskom i glasovanjem o novom sastavu Hrvatskog sabora, najvišeg predstavničkog tijela građana i nositelja zakonodavne vlasti u Republici Hrvatskoj.   

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.