Hrvatski radio

Radio Zadar

Danas dodjela nagrada "Volonterska ruka"

05.12.2016.

08:09

Autor: HRT centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu Međunarodnog dana volontera Volonterski centar Zadar danas dodjeljuje županijske nagrade „Volonterska ruka" kako bi se na lokalnoj razini, prepoznalo i nagradilo pojedince i organizacije koji su se svojim volonterskim angažmanom istaknuli u zajednici.

Opća skupština Ujedinjenih naroda proglasila je 5.  prosinac Međunarodnim danom volontera 1985. godine. Cilj obilježavanja ovog dana jest učiniti vidljivim široj javnosti sve aktivnosti volontera i organizatora volontera na lokalnoj razini.

Nagradu „Volonterska ruka" koju dodjeljujemo u dvije kategorije: za najistaknutijeg volontera i najistaknutiju organizaciju, osmislili su i izradili volonterski, učenici zadarske srednje Škole za primijenjenu umjetnost i dizajn. Odluku o dobitnicima nagrade donosi Vijeće Volonterskog centra Zadar, sastavljeno od članova iz javnog sektora kao i iz organizacija civilnog društva.

Volonterski centar se ovim putem želi upoznati s radom volontera i organizacija koje organiziraju volontiranje na području naše županije, ali ujedno i potaknuti razvoj novih volonterskih akcija i programa. Vrednovanjem doprinosa pojedinca i organizacija doprinosi se afirmaciji volonterstva.

Dodjela nagrada će se održati 05. prosinca 2016. u Muzeju grada Zadra, u 13 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.