Hrvatski radio

Radio Zadar

Danas je na rasporedu jubilarni 50. plivački maraton Preko - Zadar

05.08.2022.

06:11

Autor: Željko Kapelari

Maraton Preko - Zadar

Maraton Preko - Zadar

Foto: PK Zadar / /

Sve je spremno za jubilarni 50. maraton Preko - Zadar! 

Ove je godine prijavljen rekordan broj plivača, a bit će tu i nekoliko iznenađenja, istaknula je Josipa Nekić, glavna trenerica PK Zadar.


„Na jubilarnom maratonu zaplivat će 250 plivača, od čega je čak 180 rekreativaca, a ostalo su plivači koji su registrirani u Savezu daljinskog plivanja, pa se nadamo jako konkurentnoj utrci u obje kategorije. Imamo sedamdesetak plivačica, ostalo su plivači i imamo ove godine rekordan broj stranih plivača iz čak 8 zemalja“.


Ove godine će zaplivati rekordan broj plivača PK Zadar, čak njih 34. Najmlađa plivačica ove godine je 10- godišnja Adrijana Knežević članica PK Zadar, a najstariji prijavljeni plivač je Ante Cvitanović koji ima 78 godina.


Maraton starta u 9 sati s Rive u Preku, a cilj je na Bazenu Kolovare oko 10 sati. Točno u podne na Bazenu upriličit će se i svečanost proglašenja.


„Spomenut ćemo se svih ljudi koji su dali doprinos iniciranju i održavanju ovog maratona. Novost je i utrka za djecu koja će startati istovremeno kad i maraton u 9 sati. Utrka za djecu do 16 godina održavat će se na Bazenu na Kolovarima, a riječ je o akvatlonu. Sva djeca koja se prijave, a prijave traju do sutra i bez kotizacije su, će nastupiti na plivačkoj dionici od 100 metara i dionici trčanja od 500 metara“ - naglasila je Nekić.

Organizatori su istaknuli i kako bi svi natjecatelji u Preku trebali biti već u 7:30 sati, a start same utrke je u 9.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.