Hrvatski radio

Radio Zadar

Danas je u Hrvatskoj 38 preminulih i 1529 novozaraženih

09.11.2020.

12:05

Autor: Radio Zadar

Danas je u Hrvatskoj 38 preminulih i 1529 novozaraženih

Danas je u Hrvatskoj 38 preminulih i 1529 novozaraženih

Foto: - / -

U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 1529 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a umrlo je 38 osoba. Na bolničkom liječenju je 1451 pacijent, a na respiratoru ih je 142-je. Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak istaknuo je kako postoje naznake smirivanja zaraze.

Čelnik Nacionalnog stožera Davor Božinović je kazao kako se pri procjeni o uvođenju mjera razmatra cjelokupno stanje u društvu.  Napomenuo je kako Županije mogu predlagati i tražiti strože mjere od onih na nacionalnoj razini, te se trenutačno takve mjere provode u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji. Posebno se osvrnuo na kućna okupljanja i istaknuo da policija sigurno neće ići po stanovima i brojati koliko se ljudi okupilo, ali je upozorio da su u ovom trenutku upravo privatna druženja najveći izvor zaraze, te je pozvao sve ljude da ograniče kontakte, pogotovo u danima pred Martinje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.