Hrvatski radio

Radio Zadar

Danas nova sjednica Upravnog vijeća zadarskog Centra za socijalnu skrb

05.03.2019.

07:23

Autor: rzd

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Upravno vijeće zadarskog Centra za socijalnu skrb nastavlja sjednicu na kojoj će raspravljati o izvješću o nadzoru u slučaju s Paga, gdje je otac bacio svoje četvero djece s prvoga kata. Prije konačne odluke razmotrit će se i očitovanje ravnateljice Vesne Burčul.

Djeca se nakon ovog strašnog događaja polako oporavljaju, no tek treba odlučiti gdje će biti zbrinuta nakon izlaska iz bolnice. 

Je li slučaj pokušaja ubojstva četvero djece na Pagu pokazao sve nedostatke sustava, i onog socijalne skrbi - i pravosuđa, zdravstva i obrazovanja? Je li Centar za socijalnu skrb u Zadru mogao spriječiti tu tragediju?

Sve je očitije da nije u pitanju odgovornost samo jedne osobe, već da je i sustav zakazao, a pred svima u tom lancu je još jedna i te kako teška odluka.

Što dalje s djecom koja su traumatizirana i kojima je u ovim trenucima majka najčvršće uporište u oporavku? Hoće li biti izvrgnuta novoj traumi, razdvajanju od majke, a možda i međusobnom odvajanju?

U emisiji "U mreži Prvog" su govorili ministrica obitelji Nada Murganić, potpredsjednik Sindikata zaposlenika u djelatnosti socijalne skrbi Zvonimir Petrović i predsjednica Udruge socijalnih radnika Štefica Karačić koja je obavljala nadzor u zadarskom socijalnom Centru.

 

Murganić, Petrović, Karačić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.