Hrvatski radio

Radio Zadar

Danas plivački maraton, knjiga, kayak utrka

13.05.2018.

07:48

Autor: HINA - HRT radio zadar

foto: zadaroutdoor.com

foto: zadaroutdoor.com

Foto: - / -

Pobjednik utrke na osam kilometara Trail otoka maslina, koja se kao dionica 2. Zadar Outdoor festivala jučer održala u Preku je Ivica Kostelić. Danas u 9 sati starta plivački maraton sa zadarske Rive.

Kostelić je dionicu od osam kilometara do srednjovjekovne Tvrđave svetoga Mihovila, sa startom i ciljem u središtu Preka, pretrčao za jedan sat, dvije minute i 14 sekundi. Ivica je bio oduševljen, iako je priznao da mu je bilo jako teško jer ne sudjeluje u takvim utrkama. Morat ću sljedeći put pripaziti da ne trčim puno po asfaltu jer me jako boli koljeno, ali zadovoljan sam jer sam uspio izdržati do kraja, rekao je poslije ulaska u cilj.

 U 9 sati s Obale Petra Krešimira IV starta Plivački maraton, a pola sata nakon toga s istog mjesta krenut će i sudionici utrke kayaka. Dio je to 2. Zadar outdoor Festivala koji nudi još nešto - predstavljanje knjige Hrvoja Rupčića - „Vlaji na Himalaji". Poznati glazbenik, zaljubljenik u planine, govorit će o tome kako je ostvario naizgled nemogue želje i snove. Predstavljanje knjige je u 10:30 sati u Kneževoj palači.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.