Hrvatski radio

Radio Zadar

Danas počinju zimska sniženja

27.12.2019.

08:35

Autor: Radio Zadar

Miranda Cikotic/PIXSELL

Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: - / -

Danas počinju zimska sezonska sniženja, a kroz 60 dana njihova trajanja očekuju se tri kruga padanja cijena sve do 70-postotnih sniženja, izvijestila je Hrvatska gospodarska komora. Sniženja se tradicionalno vežu uz povoljnije cijene odjeće i obuće, koji se najviše prodaju.

No, građani na sniženju kupuju i namještaj, tehniku te različite sezonske proizvode poput zimske opreme i sezonskih dekoracija, priopćeno je iz Hrvatske gospodarske komore. Tomislava Ravlić, direktorica sektora za trgovinu HGK: 27. prosinca krećemo sa sniženjima od 20 do 30 posto, negdje polovicom siječnja očekujemo da će ti popusti biti i do 50 posto, a na samom kraju veljače pred sam istek sezonskih sniženja cijene bi mogle padati i do 70 posto. Zapravo, hrvatska trgovina pokušava ostati konkurentna i biti u skladu sa zemljama u okruženju i europskim trendovima, kako kupci nebi odlazili kupovati preko granice, i kako bi hrvatsko gospodarstvo ostalo konkurentno. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.