Hrvatski radio

Radio Zadar

Danas presuda za ubojstvo roditelja

17.05.2018.

06:32

Autor: Vladimir Šetka

Dino Stanin/PIXSELL

Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / -

Točno u podne nakon tri mjeseca suđenja na Županijskom sudu u Zadru, sudsko vijeće za mladež objavit će nepravomoćnu presudu 20-godišnjem Tinu Šunjergi - ubojici roditelja iz Čiste Velike, u vodičkom zaleđu.

Tužiteljstvo tereti Šunjergu da je lani u ožujku iz bezobzirne osvete ubio roditelje - najprije majku Silvanu pri povratku iz maslinika, a potom i oca policajca hicem iz pištolja u obiteljskoj kući. Kako se branio tijekom glavne rasprave, koja je trajala tri mjeseca, javnosti je nepoznato jer se postupak odvijao iza zatvorenih vrata. Glasnogovornik Županijskoga suda u Zadru Hrvoje Visković:

"To je realitvno brzo završilo. Koliko ja znam nije ni bio obiman dokazni postupak i svi dokazi koji su bili poredloženi su izvedeni i rasprava je okončana."

Šunjerga je u trenutku ubojstva roditelja imao 19,5 godina, no sudilo mu se u redovnom postupku, pa bi mogao biti kažnjen kaznom zatvora do 10 odnosno 50 godina:

"Međutim hoće li se na njega primjenjivati maloljetničko pravo ili ne to je stvar raspravnog vijeća." - rekao je također glasnogovornik Visković.

Inače, ubojica roditelja u trenutku počinjenja djela bio je prema nalazu vještaka - ubrojiv.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.