Hrvatski radio

Radio Zadar

Danas s Vira u Glinu kreće još jedan kombi humanitarne pomoći

03.01.2021.

06:57

Autor: rzd

Danas s Vira u Glinu kreće još jedan kombi humanitarne pomoći

Danas s Vira u Glinu kreće još jedan kombi humanitarne pomoći

Foto: - / -

S otoka Vira jutros kreće humanitarna pomoć za stradale u potresu na području Gline.Virani su donirali hranu, odjeću, stvari za osobnu higijenu te pokrivače. Ovo je drugi humanitarni kombi koji ide unesrećenom stanovništvu.

U prvom je prikupljeno 5 tona potrepština za mjesto Hrastovica kod Petrinje, a u planu je i treći koji će krenuti 6. siječnja za Sisak. Do sada je solidarnost sa žiteljima Banovine iskazalo čak 213 obitelji s otoka Vira. 

U nedjelju drugi kombi pomoći za stanovnike unesrećene u razornom potresu kreće s otoka Vira, nakon što je posljednjeg dana 2020. godine prvi upućen u mjesto Hrastovica kod Petrinje s oko pet tona prikupljenih potrepština. Kombi će krenuti prema Glini, a nakon što akcija prikupljanja pomoći okonča 6. siječnja, prema Sisku će krenuti i treći kombi.
Prikupljanje i sortiranje razne robe i potrepština od deka, prekrivača, odjeće i obuće, hrane, konzervi, vode, mlijeka, higijenskih potrepština i hrane za djecu, do pelena i vlažnih maramica, provodi se svakodnevno od 8 do 18 sati u dvorani župne crkve svetoga Jurja na Viru.

Koordinator ove akcije Crvenog križa je predsjednik virskog UDDK Goran Vicković kojemu pomažu virski župnik don Jure Zubović te volonteri virskog UDDK-a Vojna Kapović, Marija Horvat, Mimoza Jevremović, Krešimir Hotko, Snježana Hotko, Ljiljana Kapović, Rozika Bizjak i Vesna Felja. Dosad se ovoj akciji odazvalo čak 213 obitelji s otoka Vira.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.