Hrvatski radio

Radio Zadar

Danas se svečano otvara 3. vinski festival

06.04.2019.

10:12

Autor: HRT Radio Zadar

Danas se svečano otvara 3. vinski festival

Danas se svečano otvara 3. vinski festival

Foto: - / -

Zadar i Zadarska županija trenutno su jedna od najbrže rastućih vinskih regija u Hrvatskoj, a sve više vinara, međunarodna priznanja te velike investicije u vinarstvu dokaz su o potrebi organizacije jednog vrhunskog festivala vina u Zadru.

Dalmacija svakako zaslužuje ozbiljan vinski festival, koji bi na jednom mjestu okupio proizvođače, ugostitelje i ljubitelje vina. Svečano otvaranje održat će se u Arsenalu u 13 i 30.

Naime, ovo je područje kroz cijelu godinu, a prvenstveno tijekom turističke sezone vrlo značajno tržište za plasman vina malih i velikih proizvođača iz cijele Hrvatske. Stoga je ovakav festival izvrsna prilika proizvođačima da predstave vina i sorte svoje regije.

Poznata je činjenica da suvremeni ugostitelji u svojim vinskim kartama moraju imati veliki izbor vina različitih sorti, a ova manifestacija će im pomoći pri njihovom odabiru. 

Tijekom dva festivalska dana u jedinstvenom ambijentu kojega će osvijetliti “sunčeva svjetlost zarobljena u vodi” očekuje Vas mnoštvo zanimljivih događanja.

Zadar Wine Festival podupiru i Grad Zadar, Zadarska županija, Turistička zajednica, Hrvatska obrtnička komora, Hrvatska gospodarska komora, Hrvatski sommelier klub, udruga vinara i drugi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.