Hrvatski radio

Radio Zadar

Danas starta najveća hrvatska utrka

08.05.2016.

06:34

Autor: HRT - Centar Zadar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sedam tisuća trkača sudjelovat će na današnjoj trećoj utrci Wings for Life u Zadru. U isto vrijeme u još 33 zemlje svijeta trčat će oko 150 tisuća ljudi. Utrka je prije svega humanitarnoga karaktera.

Sutra starta najveća hrvatska utrka. Wings for Life World Run po treći će put u Zadru okupiti ljude iz apsolutno svih dijelova Lijepe naše. Njenih 7000 trkača na startnoj liniji ispred zadarskog Foruma pridružit će se preko stotinu tisuća trkača na još 33 startne linije diljem svijeta. Svi oni točno u 13 sati startat će jedinstvenu globalnu utrku. U Zadar je već stiglo preko stotinu ljudi iz organizacije utrke i nadaju se da će sutra  ova utrka ponovno pomaknuti, točnije izbrisati granice.

Za regulaciju prometa i sigurnost natjecatelja brinut će se stotine policajaca, zaštitara i članova organizacije, dok je u pomoć ovom najvećem zadarskom događaju pohrlilo skoro 900  volontera. Na TV produkciji radi oko 30 ljudi, koji se brinu da slika Zadra i Lijepe naše u najboljem svjetlu obiđe svijet. Naime, utrku će uživo prenositi nekoliko desetaka televizija diljem svijeta, a s obzirom na veličinu utrke, Zadar sigurno neće izostati iz najljepših kadrova ovog prijenosa.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.